Zonnehuisgroep IJssel-Vecht

 • Opslag vervoer rolstoel bij begeleiding groep (heen- & terugreis)
 • Opslag vervoer bij begeleiding groep (heen- & terugreis)
 • Begeleiding groep Wmo Module gedrag
 • Begeleiding groep Wmo
 • Begeleiding tijdens onderwijs 18+
 • HH3 Huishoudelijke begeleiding gericht op ontregelde huishouding
 • HH1 schoonmaakondersteuning
 • HH2 huishoudelijke ondersteuning
 • Begeleiding tijdens werk
 • Begeleiding groep Wmo Module ondersteuning bij ADL
 • Kortdurend verblijf Wmo 2015
 • Begeleiding individueel Wmo Module ondersteuning bij ADL
 • Begeleiding individueel Wmo Module gedrag
 • Begeleiding individueel Wmo

Beschrijving

LET OP: Zonnehuisgroep IJssel-Vecht is een onderaannemer van Viattence. Facturatie en toeleiding cliënt gaat via Viattence.

 

Het aanbod van de maatwerkvoorziening(en)

Zonnehuisgroep IJssel-Vecht biedt op al haar locaties uitgebreide mogelijkheden voor dagbesteding. Dagbesteding is een voorziening voor ouderen die thuis wonen en behoefte hebben aan ondersteuning op het gebied van zorg, begeleiding, behandeling, dagstructuur en/of activiteiten gedurende enkele dagen of dagdelen per week. Door dagbesteding kunnen cliënten thuis blijven wonen, ondanks een ziekte, lichamelijke beperkingen, geheugen-, emotionele of gedragsmatige problematiek. Ook als er andere omstandigheden zijn waardoor extra zorg, begeleiding of behandeling nodig is, kan dagbesteding een uitkomst bieden.

Het voordeel van dagbesteding is dat de mantelzorgers voor de duur van enkele dagdelen per week verlicht en ontlast worden in zorg, waardoor zij in staat zullen zijn de cliënt langer te ondersteunen.

 

De wijze van uitvoering van de ondersteuning

Naast individuele behandelingen worden er veel verschillende activiteiten geboden waaronder het bespreken van actualiteiten (krant lezen, gespreksgroepen), geheugentraining, fitness/beweging, koken en creatieve activiteiten. Hoewel de cliënten in een groep verblijven, is er ook ruimte voor individuele vragen en wensen. Tussen de middag kunnen cliënten tegen een geringe vergoeding een lunch gebruiken in de vorm van een broodmaaltijd of een warme maaltijd.

Onze deskundige medewerkers leveren zorg en kunnen de cliënten ondersteunen, aangepast aan de persoonlijke omstandigheden. Rekening houdend met de zorgvragen, wordt een programma geboden dat gericht is op het voorkomen van achteruitgang in het functioneren en op verbetering van het welzijn van de cliënt. Zonnehuisgroep IJssel-Vecht is gespecialiseerd in zorg voor mensen met verschillende vormen dementie, zoals alzheimer, en mensen met een psychische zorg-/begeleidingsvraag.

 

Onderscheidende organisatiekenmerken van Zonnehuis Zwolle

Bestaat er nog onduidelijkheid over de reden waarom u extra ondersteuning nodig hebt? Dan is het binnen Zonnehuisgroep IJssel-Vecht tevens mogelijk om door het behandelcentrum nadere diagnostiek te laten verrichten. Ook voor specialistische behandelingen en/of advies kunt u terecht bij de deskundige professionals van het behandelcentrum van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeut, logopedist, psycholoog of ergotherapeut. Behandelingen kunnen tijdens het bezoek van de cliënt aan de dagbesteding op maat worden ingepast.

 

Organisatie: Zonnehuisgroep IJssel-Vecht
Adres: Nijenhuislaan 175
Postcode: 8043 WB
Plaats: ZwolleAfdeling:Uitvoering
Contactpersoon:Afdeling zorgbemiddeling
Telefoonnummer:0578-668449
E-mail:zorgbemiddeling@viattence.nlAfdeling:Beleid
Contactpersoon:Nanny Hagen
Telefoonnummer:0578 – 668 411
E-mail:n.hagen@viattence.nlAfdeling:Financiële administratie
Contactpersoon:Financiele administratie
Telefoonnummer:0578 – 668 441
E-mail:factuur@viattence.nlAfdeling:Cliënten
Contactpersoon:Cliëntenadministratie
Telefoonnummer:0578 – 668 441
E-mail:Clientenadministratie@viattence.nl