Stichting Protestants Christelijke Woonzorg Unie Veluwe

 • HH3 Huishoudelijke begeleiding gericht op ontregelde huishouding
 • Begeleiding groep Wmo Module ondersteuning bij ADL
 • HH1 schoonmaakondersteuning
 • HH2 huishoudelijke ondersteuning
 • Opslag vervoer rolstoel bij begeleiding groep (heen- & terugreis)
 • Kortdurend verblijf Wmo 2015
 • Begeleiding individueel Wmo Module ondersteuning bij ADL
 • Opslag vervoer bij begeleiding groep (heen- & terugreis)
 • Begeleiding groep Wmo Module gedrag
 • Begeleiding groep Wmo
 • Begeleiding individueel Wmo Module gedrag
 • Begeleiding individueel Wmo
 • Begeleiding tijdens onderwijs 18+
 • Begeleiding tijdens werk

Beschrijving

Welkom bij WZU Veluwe

 

Uw welbevinden en de protestants christelijke waarden zijn de uitgangspunten bij het bepalen van onze koers en bij het leveren van ondersteuning en zorg op de Noord Veluwe. Of u nu in een eigen woning, in een zorgwoning of in één van onze woonzorgcentra woont. U merkt dit in de manier waarop we zorg en ondersteuning aanbieden. Maar ook in de manier waarop we met onze naasten omgaan. Persoonlijk en betrokken zijn waarden die voor ons belangrijk zijn. Uw mogelijkheden en behoeften staan altijd centraal, wij zorgen dat u zo lang mogelijk de regie over uw leven houdt. Ook als het moeilijker wordt om uw wensen en behoeften kenbaar te maken. Door gebruik te blijven maken van ontvangen talenten en mogelijkheden, geeft u inhoud aan uw eigen leven en aan dat van anderen. Wij stimuleren dit en bieden hierbij graag een helpende hand. Samen nabij zijn!

 

Wijkontmoetingscentra

 

WZU Veluwe bundelt met verschillende organisaties de krachten. In samenwerking met verschillende zorg- en welzijnsorganisaties ontwikkelt WZU Veluwe wijkontmoetingscentra waar iedereen terecht kan. Met een groter aanbod van activiteiten voor een breed publiek, afgestemd op de vraag van inwoners van de betreffende dorpen. En niet alleen voor de eigen doelgroepen, maar voor alle inwoners. Dichtbij de burgers. Een gezellige omgeving waar een ieder zich welkom voelt om onder het genot van koffie of thee elkaar te ontmoeten. Deze wijkontmoetingscentra worden ondersteund door veel vrijwilligers. De deelnemende organisaties coachen de vrijwilligers door middel van scholing over de specifieke doelgroepen. Bij de wijkontmoetingscentra van WZU Veluwe kunt u terecht voor allerlei diensten en activiteiten: van huishoudelijke hulp tot verpleging en verzorging, van individuele begeleiding tot groepsbegeleiding, van kapsalon tot pedicure, van maaltijdvoorziening tot restaurant. Verder zijn er allerlei programma’s gericht op vitaal en bewegen.

 

Open activiteiten

 

Ook in de woonzorgcentra van WZU Veluwe worden met regelmaat activiteiten georganiseerd waar cliënten en inwoners van de dorpen van harte welkom zijn. De ene keer een diavoorstelling, de andere keer bloemschikken. Maar ook samen biljarten of sjoelen behoort tot de mogelijkheden. Per locatie worden op de website een aantal activiteiten getoond. Ook wordt er per kwartaal een informatieblad uitgegeven met meer informatie. Ook staan de receptionistes u graag te woord.

 

Begeleiding Individueel

 

Begeleiding is er voor het versterken van uw eigen regie en zelfredzaamheid. Denk hierbij aan het helpen bij het regelen van uw zelfzorg, bij het plannen van activiteiten, het regelen van dagelijkse zaken, het nemen van besluiten en het structureren van de dag. Begeleiding versterkt het sociaal functioneren in de dagelijkse leefsituaties en in relatie met vrienden en familie. Begeleiding voorkomt hulpbehoevendheid, verwaarlozing of verhuizing naar een woonzorgcentrum. Individuele begeleiding wordt gegeven in de thuissituatie en is specifiek gericht op verbeteren van uw sociale redzaamheid (de regie over het eigen leven), uw bewegen en verplaatsen (het zelfstandig voortbewegen), uw probleemgedrag (agressief of dwangmatig), uw psychisch functioneren (denken, concentreren en waarnemen), uw geheugen- en oriëntatiestoornissen (geheugen en bewustzijn). Medewerkers en vrijwilligers van WZU Veluwe komen bij u thuis voor individuele begeleiding en zijn erop gericht u meer te betrekken bij begeleiding in een groep en/of activiteiten in de buurt.

 

Begeleiding groep

 

Groepsbegeleiding wordt gegeven dichtbij u in de buurt in de maatwerkvoorzieningen, ingericht in de wijkontmoetingscentra van WZU Veluwe. Tijdens de dagbesteding wordt er structuur gebracht in de dag en stimuleren we deelname aan activiteiten als geheugentraining en bewegingsoefeningen. Maar er is ook volop ruimte voor ontspanning, ontmoeting en gezelligheid. Misschien kunt u door een lichte beperking of beginnende dementie niet meer het actieve leven leiden, dat u gewend was. In een gezellige en liefdevolle omgeving bieden we u een maatwerkvoorziening met afwisselend dagprogramma waarbij stimulering, ontspanning, ontmoeting en gezelligheid centraal staan. Onder begeleiding van ervaren en betrokken medewerkers van WZU Veluwe. We drinken gezamenlijk koffie en thee en organiseren activiteiten die afgestemd zijn op de wensen, behoeften en mogelijkheden van de deelnemers. Van creatieve en educatieve activiteiten tot geheugentrainingen en gezamenlijke wandelingen. Meedoen mag maar niets is verplicht. Uw mogelijkheden staan bij ons altijd voorop, niet wat we bieden kunnen. Tussen de middag gebruikt u samen met andere deelnemers een warme maaltijd.

 

Wijkontmoetingcentrum Het Feithenhof

 

Ledige Stede 6
8081 CS Elburg
(0525) 68 13 34
receptie.feithenhof@wzuveluwe.nl

 

Wijkontmoetingscentrum Jeanne d’Arc

 

Hertog Willemweg 3
8084 VP ’t Harde
(0525) 65 96 90
receptie.mariposa@wzuveluwe.nl

 

Wijkontmoetingscentrum Hart van Thornspic

 

Thornspic 11 8085 BW Doornspijk (0525) 66 26 69
receptie.feithenhof@wzuveluwe.nl

 

Wijkontmoetingscentrum De Bunterhoek

 

Secretaris Boerhoutweg 11 8071 HT Nunspeet (0341) 25 28 44
receptie.bunterhoek@wzuveluwe.nl

 

Dagbesteding De Clockenslach

 

Ittmannshof, 8071 JL Nunspeet (0341) 252 844
receptie.bunterhoek@wzuveluwe.nl

 

Dagbesteding Oranjehof

 

Locatiegegevens: Staverdenseweg 34 8075 AR Elspeet
(0577) 492278
De gebruikte onderaannemers

 

WZU Veluwe organiseert de dagbesteding in onderaanbesteding met Oranjehof te Elspeet

Organisatie: Stichting Protestants Christelijke Woonzorg Unie Veluwe
Adres: Stationsstraat 27
Postcode: 8161 CP
Plaats: EpeAfdeling:Uitvoering
Contactpersoon:Mw. M.C. Brandwijk
Telefoonnummer:0578-569037
E-mail:c.brandwijk@wzuveluwe.nlAfdeling:Beleid
Contactpersoon:Mw. v/d Werfhorst
Telefoonnummer:0578-569017
E-mail:j.vandewerfhorst@wzuveluwe.nlAfdeling:Beleid
Contactpersoon:Mw. v/d Werfhorst
Telefoonnummer:0578-569013
E-mail:j.vandewerfhorst@wzuveluwe.nlAfdeling:Financiële administratie
Contactpersoon:Nico van Noord
Telefoonnummer:0578-569029
E-mail:n.vannoord@wzuveluwe.nlAfdeling:Versturen van meldingen
Contactpersoon:Johan Meijer
Telefoonnummer:0578-569017
E-mail:clientenadministratie@wzuveluwe.nl |  De DVO indicaties kunnen toegestuurd worden aan clientenadministratie@wzuveluwe.nl.Afdeling:Financiële administratie
Contactpersoon:Pieter Bos
Telefoonnummer:
E-mail:p.bos@wzuveluwe.nl