Aan de Gracht Elburg BV (Voorheen: Restaurant de Haas – Lunchroom bij Rosalie)

 • Begeleiding tijdens werk
 • Begeleiding groep Wmo Module gedrag
 • Begeleiding groep Wmo
 • Begeleiding individueel Wmo
 • Begeleiding tijdens onderwijs 18+
 • HH3 Huishoudelijke begeleiding gericht op ontregelde huishouding
 • Begeleiding groep Wmo Module ondersteuning bij ADL
 • HH1 schoonmaakondersteuning
 • HH2 huishoudelijke ondersteuning
 • Opslag vervoer rolstoel bij begeleiding groep (heen- & terugreis)
 • Kortdurend verblijf Wmo 2015
 • Begeleiding individueel Wmo Module ondersteuning bij ADL
 • Opslag vervoer bij begeleiding groep (heen- & terugreis)
 • Begeleiding individueel Wmo Module gedrag

Beschrijving

Brasserie aan de Gracht biedt een plek aan mensen met een verstandelijke beperking waar zij onder begeleiding van professionals arbeidsmatige activiteiten uitvoeren in reguliere werkprocessen.

 

In 2011 startte Rosalie ‘Brasserie aan de Gracht’ een eetcafé waar mensen met een verstandelijk beperking hun talenten inzetten onder professionele begeleiding. Dit eetcafé (gevestigd in Restaurant De Haas) blijkt een groot succes te zijn. Door het directe contact met de gasten en het werken in een team van collega’s met én zonder verstandelijke beperking , wordt de weerbaarheid van de ‘cliënten’ groter en groeit hun zelfstandigheid en zelfvertrouwen.

 

De medewerkers met een verstandelijke beperking (de cliënten) zijn mensen die vanuit het ZMLK onderwijs op zoek waren naar een passende arbeidsgerichte dagbesteding. Zij hebben ‘Bij Rosalie’ een plek gevonden die bij hen past. De’clienten’ hebben een IQ beneden de 70, veelal in combinatie met andere stoornissen of lichamelijke handicaps die het leren bemoeilijken zoals: stoornissen in het autistisch spectrum (ASS), ADHD, motorische problemen, problemen met spraak en taal of problemen op sociaal-emotioneel vlak.

 

Met de middelen uit het persoonsgebonden budget (PGB) dat zij krijgen kunnen zij professionele ondersteuning (zorg) inkopen. Voor jongeren die voortgezet speciaal onderwijs (cluster 3) volgen zijn een aantal stageplaatsen beschikbaar. Voor cliënten die laten zien dat zij dit aankunnen, behoort uitgroei tot de reguliere arbeidsmarkt tot de mogelijkheden.

 

Vakkennis en begeleiding

 

Wat Brasserie aan de Gracht succesvol maakt is de combinatie van (horeca)vakkennis en expertise in het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. Rosalie Vos is in het bezit van een diploma middelbare hotelschool, is leermeester en begeleidt naast de cliënten van Brasserie aan de Gracht, ook leerlingen in Restaurant De Haas. Corrie Vos (moeder van Rosalie) verzorgt ondersteuning bij de begeleiding van de cliënten en leidt het KunstAtelier wat zich onder de Brasserie bevindt. Hier worden kunstvoorwerpen gemaakt van Keramiek en schilderijen vervaardigd. Als activiteitenbegeleidster en creatief therapeut werkte Corrie onder meer bij Philadelphia te Nunspeet waar zij ‘Atelier Kokon’ opzette. Om de cliënten goed te kunnen begeleiden is er 1 gekwalificeerde begeleider op 4 cliënten. Daarnaast bestaat het team uit horeca medewerkers zonder beperking, die er samen met de cliënten voor zorgen dat de Brasserie niet onder doet voor een reguliere horecaonderneming.

 

Doelgroep

 • Verstandelijke handicap
Organisatie: Aan de Gracht Elburg BV (Restaurant de Haas)
Adres: Havenstraat 5a
Postcode: 8081 GN
Plaats: ElburgAfdeling:Uitvoering
Contactpersoon:Rosalie Vos
Telefoonnummer:0525-844676
E-mail:info@aandegracht. nuAfdeling:Beleid
Contactpersoon:A.Vos
Telefoonnummer:0525-681481
E-mail:info@restaurantdehaas.nlAfdeling:Financiële administratie
Contactpersoon:Rosalie Vos
Telefoonnummer:0525-844676
E-mail:info@aandegracht.nuAfdeling:Cliënten
Contactpersoon:Rosalie Vos
Telefoonnummer:0525-844676
E-mail:info@aandegracht.nu